29 дек. 2021 г., 08:49

Коледно от махалата 

  Поэзия
928 0 2


Илхъта зилен,
шукара файска значи.
Бут от илен
мастията влачи.

Свищичкъта жълт
и в снига жълти букви.
Дядо Коледа дърт.
Снижанка - засукана.

Звиздъта чирвен.
Ши съ върнат ли наште?
В жилезен лиген
киснат ветите гащи.

Пуртукали билюк,
мандарин и маслини...
Зад дървото с памук
чака Нова гудина.

После Банго Васил.
Ще е здрава кльопачка.
Койту няма кумин
да се гърби да бачка.

Шукария късмет.
Помущи пак ще има.
Всички жици са мед.
Кво и е на таз зима?...

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??