В очите ти, приятелко, звезди ли греят?
Очите ти различни са, та те се смеят!
Може би в съня ти принц се появи?
Или любовта си някой пред теб разкри?
Огрели са наистина, подобно на звездите,
но този път причината не е във любовта.
На Коледа магията проблясва във очите,
на празника стихията донесе радостта.
На Коледа казват, че се случват чудеса,
а душата се изпълва цяла в светлина!
Тогава сякаш ставаме наистина различни,
по-ведри, усмихнати, по-малко критични!
Аз вярвам, приятелко, чудото става
и ражда се истинско във бъдната нощ,
а пламъкът Божи любов ни дарява,
щом с вяра го срещаме във полунощ.
Аз мисля, че вълшебството живее в нас,
то е в душите ни, дори сега и в този час.
Нека всеки равносметка да си направи
за тъгата, злобата и сивотата да забрави.
И в Бъдното всички със радост в душата
да сторим на ближния само добро,
и радостни чувства да пълнят сърцата
за нас предвещани на връх Рождество.
© Красимира Колева Все права защищены
Много хубав стих, поздрави на авторките!