Събирам стари календари.
Свещи от гробищата. Незагаснали.
Събирам, събирам.Едва ли
ще вляза в светските хроники.
Имам и една хармоника...
На нея свиря, когато няма свещи,
календарите са свършили,
кибритите са драснати...
Огънят го няма!
Събирам дни и огън.
Събирам огънят от дните...
Събирам...
© Хари Спасов Все права защищены