В мъка, грижи, угнетени,
сме в трудности обединени,
но щом се освободим,
започваме да се делим.
На фоби и на фили,
на партии мили.
На етноси разни,
гилдии многообразни.
На беден и богат,
изедници и пролетариат.
На хора от един народ
всеки на собствен ход,
край законите в заход,
тръгнал към възход.
Колко пъти???
© Никола Яндов Все права защищены