2 апр. 2020 г., 08:33

Композиране на мелодия за едно софийско момиче 

  Поэзия
415 4 5

Последният етаж.
Оттук се вижда "Александър Невски".
А два гигантски кестена,
като пердета, са обрамчили прозореца.

 

Блестящи куполи
между върхарите. Кубетата
на Рускатата
са се откъснали в просторите.

 

Изтраква асансьорът.
Той слухти.
Като орел, огромен стар, без плячка,

се изправя.

 

Резетата превърта,
но уви -

във коридора крачките
звънтят с отдалечаване.

 

И пак е сам.
Пианото му мига недоспало (може би
от многонощия несвирене).

А нежната мелодия в главата му
боли,
боли,
боли
и през прозореца над София
се стеле,

неизсвирена.

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??