17 июл. 2009 г., 03:21

Концерт 

  Поэзия » Другая
594 0 10

Отново е тъмно. Нощта е царица.

Танцуват звездите - дошли са на бал.

Пак първа цигулка подхващат щурците

и гони ги вятърът – бас закъснял.

 

Луната учудено слуша и свети –

в концерта, среднощния гала-концерт,

а няколко облака, все без билети,

ù пречат да вижда от първия ред.

 

Отново е тъмно. Нощта е царица.

Заспиват звездите след дългия бал.

Безгласни си тръгват последни щурците

и буди се слънцето в облака бял…

© Ивайло Цанов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??