В софийската улична лудница
няма място за нормалните люде.
Сред тази автомобилна безумица,
ставаш канибал по принуда.
От чакане по светофарни опашки
с опънати нерви,
разбираш с почуда,
че по-вкусно е месото дивашко,
когато сварено е в собствена пот
и затворено в четириколесни консерви.
Цената на консервирания живот
измерва стрелката километражна.
За моторизираните койоти,
даже усмивките изглеждат им вражи.
© Милко Христов Все права защищены