25 мая 2021 г., 08:38  

Копче 

  Поэзия » Для детей
337 2 2

Имам топличка жилетка,

баба вчера я оплете.

Мека вълна - тънка плетка,

дълга, дълга до нозете.

 

А на нея най - отпред

седем копчета стоят.

Там пришити в строен ред

само гледат и мълчат.

 

Но едно от тях се скъса,

рипна смело във тревата.

Аз го викам, аз го търся,

то се крие сред листата.

 

Баба много, ще се сърди,

ех че копче немирáто.

Насред есен ме разгърди,

май помисли, че е лято.

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??