Дали е пеперуден този свят?
Привлича ме красивата молитва
на първите усмихнати звезди –
снежинки, полудели за женитба...
Напразна ли е тази тишина,
с която вятърът танцува пак фламенко?
Той думите ми бързо разпиля
и скри се под кожуха си невинно.
Далечен е и жаден моят вик,
защото съм гнездо на неродени стихове -
орлетата ми сладко, кротко спят,
прегърнати от споделеното си дишане.
И слънчев е, и светъл моят път,
и страстна, ненаситна е душата ми!
Край мене пеперудите летят,
а ангели се грижат за крилата ни...
© Спаска Попова Все права защищены