25.02.2020 г., 19:16 ч.

Копнеж 

  Поезия » Любовна
401 3 4

Дали е пеперуден този свят?

Привлича ме красивата молитва

на първите усмихнати звезди –

снежинки, полудели за женитба...

Напразна ли е тази тишина,

с която вятърът танцува пак фламенко?

Той думите ми бързо разпиля

и скри се под кожуха си невинно.

Далечен е и жаден моят вик,

защото съм гнездо на неродени стихове -

орлетата ми сладко, кротко спят,

прегърнати от споделеното си дишане.

И слънчев е, и светъл моят път,

и страстна, ненаситна е душата ми!

Край мене пеперудите летят,

а ангели се грижат за крилата ни...

© Спаска Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??