Копнеж през май
Май, с изгреви-пожари.
Май, с волности и смях.
Със сънища, освободени от кошмари,
с радост и без страх от грях.
Май, с прозрачни локви след дъжда.
Май, с розови алеи,
с тихи булеварди в нощта
и със светофари уморени.
С топлата целувка на момче,
с ухание на люляк в тъмнината
и дръзкото докосване с ръце
и устните ни влажни от росата.
Май, с бяла лунна светлина,
с мълчание, със страсти, с тайни,
с птичи шепот, с неземна красота
и обещания,.. навярно трайни.
Май! Светът е цъфнали градини
и с протегнати, очакващи ръце
май, аз моля те върни ми -
очите, устните на ... онова момче.
02.05.1987
© Iliana Все права защищены