May 27, 2016, 3:11 PM

Копнеж през май 

  Poetry » Love
399 1 0

                               Копнеж през май

Май, с изгреви-пожари.

Май, с волности и смях.

Със сънища, освободени от кошмари,

с радост и без страх от грях.

 

Май, с прозрачни локви след дъжда.

Май, с розови алеи,

с тихи булеварди в нощта

и със светофари уморени.

 

С топлата целувка на момче,

с ухание на люляк в тъмнината

и дръзкото докосване с ръце

и устните ни влажни от росата.

 

Май, с бяла лунна светлина,

с мълчание, със страсти, с тайни,

с птичи шепот, с неземна красота

и обещания,.. навярно трайни.

 

Май! Светът е цъфнали градини

и с протегнати, очакващи ръце

май, аз моля те върни ми -

очите, устните на ... онова момче.

 

                               02.05.1987

© Iliana All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??