30 мая 2020 г., 16:42

Кошара от дъхава мащерка 

  Поэзия
739 10 14

 

 

Тихо пристъпвай, това са свещени градини.

Виждаш ли феите, как над цветята прелитат?

Може да кажеш:

– През проста поляна преминах! –

без да усетиш, че вече са пълни очите ти.

 

Без да усетиш, че лепне от сладост устата ти,

може да кажеш:

– Къпините още са кисели.

Само че в хижата яде къпиново сладко.

Вярваш ли вече, че в простия делник е смисълът?

Чувам сърцето ти. Пее щастливо в съня ти.

 

Спи, моя обич, в кошара от дъхава мащерка.

Щом се събудиш, ще видиш душата на лятото.

– Господ – ще кажеш –

прибира овцете от паша.

 

Цвета Иванова

 

 

 

 

 

© Цвета Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??