Понякога това е твоето наследство --
засукан, хитър котарак;
в житейското си поприще нелесно,
стоиш на бурето с барут,
преметнал крак връз крак.
Неведоми са пътищата божи,
а ти си силен, млад и без пари.
Тогава котаракът ще предложи
да тръгнете през девет планини.
Вълшебната гора е някаква химера,
а великанът всъщност е плъхок...
Така жена не можеш да намериш,
но котаракът готви се за скок.
юли 2024 г.
гр. Сливен
© Лъчезар Цонев Все права защищены