13.07.2024 г., 0:18 ч.

Котаракът в чизми 

  Поезия » Хумористична, Философска
138 0 3

 

Понякога това е твоето наследство --

засукан, хитър котарак;

в житейското си поприще нелесно,

стоиш на бурето с барут,

преметнал крак връз крак.

 

Неведоми са пътищата божи,

а ти си силен, млад и без пари.

Тогава котаракът ще предложи

да тръгнете през девет планини.

 

Вълшебната гора е някаква химера,

а великанът всъщност е плъхок...

Така жена не можеш да намериш,

но котаракът готви се за скок.

 

                               юли 2024 г.

                               гр. Сливен

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??