КОТЕШКА ЛЮБОВ
Върху гордия син
от рода на Адама
хвърлям женското право на собственост.
Като в мрежа оплетени
с него сме двама
и излъчваме влюбеност котешка.
Аз опашка надигам
и стрелят очите
срещу плахата мъжка отбрана.
Той гръбнака обтяга
и в скока му скрит е
възклицателен знак със закана.
Ала навикът котешки
на гръб да не падам
ме спасява от женско падение.
Гальовно мяучене,
преструвка, че страдам
и... в другия търся спасение.
1987г.
© Мария Панайотова Все права защищены
Хубав ден ти желая!