Мократа трева пречупва се жално под мен.
Пейзажа нереален хванал ме е в плен.
Приятен хлад по кожата ми се разлива
и като че ли леко ми се доспива.
Затварям очи и мрака съвсем ме обгръща.
Мисълта ми към реалното не иска да се връща.
Потъвам бавно във въображаемото необятно
и съзнанието ми се отпуска приятно.
Някъде близо до мен някой тихо помръдва.
Сякаш косата ми леко подръпва.
Отварям очи, изпълнена със страх.
Наострям уши в неизчезващия мрак.
Коя си ти?
Вятъра нежно около мен шепти.
Коя си ти?
Сърцето ми все по-бавно започва да трепти.
Коя съм аз ?
В душата ми прониква мраз.
Нощния пейзаж край мен се размива.
Светлината на звездите бързо си отива.
Потъвам бавно в нищото безкрайно.
Не разбирам защо ми се струва тъй омайно.
И въпреки всичко липсва ми лунната светлина.
Тя внасяше в душата ми щастие и ведрина.
Тя ми напомняше коя съм аз.
Докато най-накрая не настъпи сетния ми час.
Мракът и нищото обгръщат ме нежно.
Животът ми отива си тъй небрежно.
Няма я вече лунната светлина.
Остана ми само вечна тъмнина.
© Киви Все права защищены