17 дек. 2009 г., 12:02

Коя си ти? 

  Поэзия » Другая
964 0 1

"Коя си ти?"

 

Изхвърли ме от живота си,

а аз обвинявах себе си.

Приех, че само аз съм виновен

и давех се в тъга всеки ден.

 

Не вярвах, не можех да приема,

че те няма и няма да те има.

Вярвах истински и силно в това,

че няма да има край любовта.

 

Но ето, че всичко се преобърна -

само мечта е това сега да те върна.

Любовта носи със себе си самота -

оставя тъга и отнема радостта.

 

И така губех се в размисли дълго

и разбрах, че наказвал съм се строго.

Ах, само колко съм грешал,

а ти иронично се смяла без жал.

 

Но кажи, кажи: Коя си ти?

Ти беше момичето на моите мечти.

Ти - която моето сърце плени,

после поигра и накрая рани.

 

Чудя се: Коя ли съм обичал?

На коя ли съм дал моята любов?

След коя ли седем месеца съм тичал?

За коя ли на всичко бях готов?

 

09 декември 2009 г.

 

 

Можете да видите клипа към текста на този адрес:http://vbox7.com/play:172d85b9 

© Георги Алексов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??