18 июл. 2021 г., 20:11

Крадлата 

  Поэзия
339 4 3

не е истина просто
как така се разминахме
изпълзя изпод моста
не клошарка простинала
сополива и зла
завистта се измъкна
изпод мокри кашони
и завила във кърпа
свойто семенце тръгна
то след нея поникна
на увивно растение
се превърна притихнал
иззад ъгъла вятъра
спря да дърпа полите й
не е истина просто
как така й простихме
да отскубне насила
нещо толкова истинско
тя бе гладна и жилава
ние с теб

                 наивисти

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??