Край брега на морето
Безмълвна стоя до морето.
Чувства нежни изпитвам в нощта.
С очи присъхнали се взирам
в далечина да видя светлина.
А то, прозрачно, ме оглежда,
плиска вълните си към мен.
Пясъкът скърца под нозете,
топъл като ден.
Луната трепна като милувка,
в моето море се заигра.
А вълните като на разходка
плискат се към брега.
Като бягащи лъчи те тичат
пясъчния бряг да осветят.
Омагьосана стоя и слушам
как кипи животът тук.
А някъде наблизо
чувам как китара пее в нощта.
Чудна песен се разлива,
носи се като вълна.
© Мария Все права защищены