14 окт. 2010 г., 22:35

Кралица на мечтите 

  Поэзия
1295 0 12

               ''Кралица на мечтите''

 

 

 

От зрънце доверие ще те посея,

в шепа от мойта самота.

Всяко утро ще те поливам

с  непролята от мене сълза.

 

 

Ще те отгледам с Надежда.

Ще вградя в теб скръб и тъга,

но ще ти вдъхна и Сила,

и вяра, че има добро на света.

 

 

Ще приготвя за тебе премяна,

зашеметяваща трябва да си!

Нищо не е  случайно,

Ти си Кралица на моите мечти!

 

 

С одежда - изтъкана от времето,

с пантофки  -с панделки от  копнеж,

с огърлица - от всичките ми спомени,

с корона от изживяното  страдание!

 

 

На всичко ли ще те науча

преди да тръгнеш, може би...

Неволята - най-добрият ни учител,

трябва ли ти помощ, нея потърси.

 

 

Сега върви, задачата е сложна -

в короната си всички болки събери,

грешките на хората прощавай,

да бъдат по-добри ги научи.

 

 

Не забравяй: Никого не подминавай,

усмихвай се, дори да те боли.

А когато се почувстваш изтощена,

дори и да съм побеляла, при мен се завърни!

 

 

 

 

 

© Даниела Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??