23 нояб. 2012 г., 12:05  

Красавицата и звяра 

  Поэзия » Другая
2408 1 31

Любима приказка, когато бях дете,
ми беше приказката стара, стара -
как стана тъй, че без да разбере,
красавицата влюби се във звяра.

Дори и нарисуван, беше страшен,
във него нямаше ни капка жал,
ревеше силно. А пък тя - изплашена,
живееше в двореца му в печал.

Не подозираше, че може да обича,
че добротата може да го промени...
Но все по-нежно гледаше в очите му
и нещо във сърцето му я заплени.

 

И все по-доверчива и любвеобилна,

красавицата облика му промени.

И спря да се страхува да го милва -

доброто си с любов възнагради!

 

И както всяка приказка, и в тая

на края любовта възтържествува!

Но аз пораснах. И разбрах, че звяра

да стане принц ужасно се страхува!

 

 

http://vbox7.com/play:75179ea9

© Таня Донова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??