2 сент. 2009 г., 14:10

Красива 

  Поэзия » Любовная
511 0 0
Не смяташ ли, че е красива любовта?
Едва когато някой я почерни,
едва тогава става свята тя.

Едва тогава ставаме ù верни.


А аз  до теб не бях красива.
Косите ми не бяха златни платове.
Очите ми не бяха сини,  a страхливи.
Уютно  беше с теб, но с мене - не.


И после плач суетен
отнесе твоята ръка далече.
Почувства се до мен оплетен.
И не успя да дишаш вече.


Знам, трудно е за друг да дишаш
и въздухът около тебe става мъртъв,
щом ти отказваш да го дишаш,
щом ти от мене се отказваш първи.

Отказвай се от мен веднага!
И връщай въздуха обратно.
Не дишай. Нека ти пристяга!

Сега наистина ли съм красива...?

© Елица Златанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??