8 сент. 2018 г., 02:09

Красиво приказно ухание 

  Поэзия
397 3 3

(На дъщеря ми)

 

Красиво приказно ухание

на цвете нежно с деликатен аромат.

Ти, мое скъпоценно обещание -

безценен, неизмерен дар на благодат.

 

В сърце, в душа, във личице

прекрасна си и неотразима.

Очите ти са огледален блясък на дете,

а косите  ти танцуват неизразимо.

 

Госпожица си млада и красива

в сърцето ми, си мъничка принцеса.

С две грейнали очи, усмивка слънчева,

пристъпваш смело в реалната пиеса.

 

А топлият ти поглед на бадем е вкотвен в небето,

така е неподкупен и  неземно устремен.

Мечтите ти, звезди искрящи къпят се в морето

с помощта Небесна ще ги следваш ден след ден.

 

Последвай ги невинно мое, приказно момиче

със нежността и красотата на бъдеща жена.

И с мелодията кротка, изпята в песента на птиче,

твори, обичай и мечтай във Истина и в Свобода!

 

Обичам те

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря сърдечно за добавянето на стихотворението ми в "любими", Анета! Бъди благословена!
  • Благодаря сърдечно, Марги! Благодаря за милите думи! Бъди здрава и благословена! Пожелавам ти хубава и слънчева неделя!
  • Много мило!
Предложения
: ??:??