(На дъщеря ми)
Красиво приказно ухание
на цвете нежно с деликатен аромат.
Ти, мое скъпоценно обещание -
безценен, неизмерен дар на благодат.
В сърце, в душа, във личице
прекрасна си и неотразима.
Очите ти са огледален блясък на дете,
а косите ти танцуват неизразимо.
Госпожица си млада и красива
в сърцето ми, си мъничка принцеса.
С две грейнали очи, усмивка слънчева,
пристъпваш смело в реалната пиеса.
А топлият ти поглед на бадем е вкотвен в небето,
така е неподкупен и неземно устремен.
Мечтите ти, звезди искрящи къпят се в морето
с помощта Небесна ще ги следваш ден след ден.
Последвай ги невинно мое, приказно момиче
със нежността и красотата на бъдеща жена.
И с мелодията кротка, изпята в песента на птиче,
твори, обичай и мечтай във Истина и в Свобода!
Обичам те
© Мария Всички права запазени