Кой те създаде такава красива,
очите дълбоки с цвят кехлибар?
Кой е художникът с пъстра палитра,
нарисувал те със завладяващ чар?
Искрите в очите ти как да подмине,
всичко за тях човек би ти дал.
Трепери ръката му докато не постигне,
погледа блясъкав на планински кристал.
Твоята хубост с четка твори,
косите ти гладки с ефирен воал,
с тъмни нюанси той ги рисува
като отрязък на черен опал.
За устните жарки рубин е избрал,
червеният цвят така ти прилича,
за бялата кожа това е пожар,
иска с него ти да привличаш.
Цветовете умело той си подбира,
шедьовър създава на бяло платно,
стреми се с него дъха ни да спира,
щом те погледнем да мислим едно:
Тази жена е така нереална,
едва ли живее в нашия свят
и никой не би му повярвал,
че рисувана е с истински цвят.
© Пролетина Андреева Все права защищены