29.07.2023 г., 8:19 ч.  

Красота в нюанси 

  Поезия » Друга
240 0 0

Кой те създаде такава красива,

очите дълбоки с цвят кехлибар?

Кой е художникът с пъстра палитра,

нарисувал те със завладяващ чар?

 

Искрите в очите ти как да подмине,

всичко за тях човек би ти дал.

Трепери ръката му докато не постигне,

погледа блясъкав на планински кристал.

 

Твоята хубост с четка твори,

косите ти гладки с ефирен воал,

с тъмни нюанси той ги рисува

като отрязък на черен опал.

 

За устните жарки рубин е избрал,

червеният цвят така ти прилича,

за бялата кожа това е пожар,

 иска с него ти да привличаш.

 

Цветовете умело той си подбира,

шедьовър създава на бяло платно,

стреми се с него дъха ни да спира,

щом те погледнем да мислим едно:

 

Тази жена е така нереална,

едва ли живее в нашия свят

и никой не би му повярвал,

че рисувана е с истински цвят.

© Пролетина Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??