16 янв. 2009 г., 14:18

Краткият наш живот 

  Поэзия » Философская
578 0 4
Животът наш, тъй кратък
в сравнение със вечността,
все някога ще свърши.
Съдбата всеки е дарила
със отредения ни дял
от радости, тъги, мечти,
стремежи, болка и любов.
И ето ни - по цял ден тичаме
да гоним своите надежди.
Спъваме се, падаме
и пак напред,
учим се от грешките.
Стремим се всеки ден
във празник да превърнем,
като мечтите си
в реалност преобърнем.
Тъй неусетно стигаме до края,
наричан "по-добрия свят".
За всички той един е, зная,
и няма връщане назад.
Достойно трябва да приемем
житейския ни кръговрат:
един умира, друг се ражда,
така устроен е светът.

© Василена Т Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??