22 апр. 2020 г., 08:35

Крава и муха 

  Поэзия » Другая
1104 1 0

 

В хладния обор, на сянка

крава кротко си лежи.

В плен на сладка дрямка

лекичко насън мучи.

 

Но от нейде за беда

някой бръмна със крила

и нахалната муха

върху нея връхлетя.

 

Бъззз - бъззз - бъззз...

Ставай, краво мързелива!

Бъззз - бъззз - бъззз...

Да ореш тревиста нива!

 

Мууу - мууу - мууу...

Махай се оттук, досадо!

Мууу - мууу - мууу...

Да не видиш своя дядо!

 

По главата ти, ще лазя!

Бъззз - бъззз - бъззз...

И в ухото ти, ще вляза!

Бъззз - бъззз - бъззз...

 

Ти си тежка, бавна крава.

Плашиш ме с разправа?!

Аз на думи съм корава,

наглостта е моята прослава.

 

Не играй си с добротата,

всичко граници си има!

Ще се търсиш в тъмнината,

ще се гърчиш в люта зима...

 

Мухата, тъй високомерна, 

жилна кравата отзад.

Тя с опашката я пéрна,

прати я на Оня свят.

 

 

© Хари Спасов Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Човек се учи от що му се случи »

16 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??