Търкулна се и този Август -
орехче по било стръмно.
Помогна му и лек ветрец,
уж топъл, морски,
а от него кожата ми смугла тръпне
и поглеждам към брега.
Не е за топъл шал,
не е дошло и времето
да се заключим в домовете си
със летни спомени и фотоси -
усмихнати като за филм -
от край до край.
Не е беда, все още има сладост -
ще лепнат устните от гроздови зърна;
отново слънцето ще сипе благост
в дюлите и жълтите листа.
Дори през рамката на тъжния прозорец,
ще ни напомня пак за себе си
в студени дни.
Не се сбогувам. Рано е да тръгна.
Проблясва златна есен
в сянката на ятото по пясъка ронлив.
Очите не ме лъжат. И макар безмълвен,
Август дава знак.
Вълшебството му предстои.
© Христина Комаревска Все права защищены