24 июн. 2015 г., 20:09

Краят на окръжността 

  Поэзия » Философская
349 0 2

Наричането е в основата на всичко

и жаждата за опознаване.

„Това” и „онова” са  повторения

обхванати от безподобна лудост,

които вярват във излишието на другия.

А всъщност са лишени и ограбени

нещастни атоми любов.

А всъщност търсим същността си

с цената на безкрайното отричане,

с цената на пропуснатите мигове...

А всъщност сме сираци по рождение.

обърнати прашинки от съзнание,

които вярват във измислици и във  нетрайни истини.

Живеем сред кошмара на илюзията

тъй жалки във брътвежа за величие.

Кой ни натрапи своите понятия?!

Кой ни лиши от база за сравнение?!

Една неопозната в целостта планета,

и неразгадана, тайнствена Вселена

препълнени с нетрайност и загадки,

докато ний задъхано се гоним  

с недостижими философски хоризонти.

Най-тъжно е, че неделимото  делим на фракции,

тъй влюбени във върховете на носа си

и смешно важни посвещаваме живота  

на пържени яйца, стомашни колики

и на креватни преживелици

през ери и космически еони...

Какво е нужно да се променим

и да поемем в нови измерения?

Дали не сме космическата грешки

на някой див, върховен ум?!

Надеждата ми е,че и кръгът е с край

изглеждайки чудовищно безкраен.

 

 

© Диана Кънева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Няма "горе" и "долу" Белла,няма и "тук"и"там"Всичко просто Е.Полето за коментари не е изолирано.Когато един автор твори той винаги има лирически герой.Затова "препоръката" ти как да живея е напълно излишна!
    А колкото до тарикатското"капиш"-мисля,че си имаме хубава българска дума,която да я замести.Разбираш ли?Поздрави!
  • Драга ми,Белла,не приравнявай всичко до размерите на гледната си точка!
    Все пак уважавам чувството ти за хумор.Загора
Предложения
: ??:??