26 дек. 2008 г., 20:07

Кристална нощ 

  Поэзия
414 0 2
 

Ти идваш и в ръцете си ми носиш

сапфирно-синьо от студа навън.

Посипваш във косите ми снежинки,

с дъха си топлиш мойте пръсти

и огън лъха от студа ти.

Напразно!

Измори ме злата вещица,

която ме приспа с вретенен връх.

Гранатово-червени са въпросите,

натрупани през стогодишния ми сън.

Една полярна нощ не вярвам да ни стигне

да съживиш с целувка устните ми...

Една кристална нощ

в сапфирно-синьо и гранатово...

© Ели Лозанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??