27 мая 2007 г., 19:18

КРЪГОВРАТ 

  Поэзия
686 0 1
 

          К  Р  Ъ  Г  О  В  Р  А  Т


Пътуват влаковете на живота,

в безкрайно дългия си кръговрат.

Безгрешно знаят своята посока

и никога не ще спрат.


А ние, пътниците от перона,

сме длъжни да пътуваме със тях.

И всеки уж избира си вагона,

а го обзема неочакван страх.


Вагонът се оказа втора класа,

а той за първа беше си мечтал,

но няма смелостта да се пренася,

когато влака бърз е полетял.


Че може колелата бързи,

във вихъра си до го повлекат

и никой няма там да го потърси,

а влаковете - те ще отлетят!

© Тонка Янакиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??