Не плачи, дете!
Бог приема те в храма.
Дяволът проклет
примката отпуска.
Хич не му се ще!
Мама с кръста те сроди
и поднася хляба.
Бродят наоколо светии
и ти се радват.
Потопи краче в светената вода -
остави следата да те води.
По пътеката на Господ има само рози!
© Василка Ябанджиева Все права защищены