Куче, преданост, любов.
Другар. Не лъже.
Пази стария дувар от клюки.
За една корица хляб - наказва.
Има счупен крак, долазва.
Гледа умно и мълчи.
Виновно ли е - всеки го гълчи.
Търси обич. В пазвата скимти.
Вярно сърце в гърдите му тупти.
Приятел бъди му!
© Василка Ябанджиева Все права защищены