5 июн. 2012 г., 08:58

Кукувицата 

  Поэзия » Любовная
575 0 2

 

Под вековно дърво,

върху млада тревица,

бяхме с нея сами,

и се чу кукувица.

 

И видях как любимата

пръсти присвива,

и си шепне наум,

и изглежда щастлива.

 

Аз веднàга ѝ кàзах:

- Любима, постой!

Колко пъти ще кукне,

напразно не брой!

 

Каква полза да знаем

колко дълго кукува,

ако първо не кажем

за какво пророкува?

 

Ако кука за мен –

докога ще живея,

ще покука, покука,

и ще онемее.

 

Ако казва обаче

тази птица красива,

мойта обич към теб

докога ще е жива,

 

след хиляда години

да преминеш оттука -

тази птица добра

все ще кука и кука!

© Ангел Чортов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??