Кума Лиса
Още в детската градина
Кума Лиса аз играх.
Радваха се много всички,
предизвиках бурен смях.
Тя бе рижа хубавица,
хитра и коварна – да,
и на мен ми се прииска
качествата ѝ да наследя.
Косе Босето излъгах,
сиренето му отнех,
в хит тогава се превърнах,
ролята си бе успех.
Оттогава си желая
като нея да съм аз -
много умна и красива,
манекенка най-лъжлива.
Но с годините, уви,
тази роля не върви.
Без кожух и без пари
тоз живот ме подреди.
Вече искам да съм друга –
не лъжливата лисица.
И съдбата ще помоля –
по-добре да съм певица!
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Все права защищены