8.09.2023 г., 15:59 ч.

Кума Лиса 

  Поезия » За деца
273 0 4

       

     Кума Лиса

 

Още в детската градина

Кума Лиса аз играх.

Радваха се много всички,

предизвиках бурен смях.

 

Тя бе рижа хубавица,

хитра и коварна – да,

и на мен ми се прииска

качествата ѝ да наследя.

 

Косе Босето излъгах,

сиренето му отнех,

в хит тогава се превърнах,

ролята си бе успех.

 

Оттогава си желая

като нея да съм аз -

много умна и красива,

манекенка най-лъжлива.

 

Но с годините, уви,

тази роля не върви.

Без кожух и без пари

тоз живот ме подреди.

 

Вече искам да съм друга –

не лъжливата лисица.

И съдбата ще помоля –

по-добре да съм певица!

         Мария Мустакерска

 

 

 

 

 

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато порасна, искам да стана... »

21 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??