28 нояб. 2020 г., 07:17  

Квачка 

  Поэзия » Юмористическая, Для детей
283 0 3

Наш'та Пенка квачка стана,

дълго мъти пет яйца.

Рано, рано отзарана

чака своите деца.

 

И се ежи и къркори,

нещо май се размечта.

Как във светли селски двори

тя, ще води пет деца.

 

Пет щастливи жълтенушки,

десет трънички крачка.

Пет немирни, гладни гушки,

чакат житце и вода.

 

Горда тя напред, ще стъпва,

а след нея жълт кордон.

И тревата, ще отстъпва,

идва майка шампион.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??