11 нояб. 2009 г., 09:37

Квартална кръчма 

  Поэзия
618 0 8

Опушена и мрачна - ограбена душа,

кръчмата квартална спасител е в нощта.

Препълнена и шумна с бохемската тълпа,

несретници в живота тук пият по една.

 

Една голяма водка на екс ми спря дъха,

а празната чаша полека зашептя:

"Не бива да тъгуваш и тъжна не бъди,

в преданията римски заслушай се дори...

Те в походи и скърби, в забави и войни,

виното пенливо са пили до зори...

Че щастието често - любов, късмет, пари,

накрая се намира, на дъното стои."

 

Но времето дъждовно, с плачещи листа

пробуди чувства стари - самотност в бездна.

Поръчах нова водка. До капка я изпих.

И пих за два живота, но радост не открих !

 

 

© Nina Toshich Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??