11 янв. 2007 г., 21:04

Къде... 

  Поэзия
712 0 15

 

 

Къде...

 

Къде ме водите, нозе ?

По стръмен, трудно проходим нов път,

и непреброден още,

през клони тъмни, сплетени, за да ме спрат,

в трудни, безлунни нощи,

към приказни поляни, дето в мир шептят

зелени, дивни, сочни...

Къде простряхте се, ръце ?

Пръсти, заровили в тревите затрептели,

като коприна меки,

за хладен допир тъй гальовно зажаднели,

и тъй приятно леки,

че всички стръкове са силно закопнели,

за тези жадни шепи...

Къде се взирате, очи ?

Към синьо-бялата сияйна красота

на небосвода ясен,

за глътка въздух със кристална чистота

отпита в миг прекрасен,

зареян в плавния размах и волността

на птиците безстрашни...

 

11.01.2007

© Дидислава Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??