Къде е?!
Търся си опашката.
Онази, която ме прави дявол.
зъл и злочест дявол,
за да я изтръгна,
за да убия злото,
заложено във мен.
И да престана
да бъда дявол.
Да мога да се усмихвам
искрено, добродушно,
чисто.
И пак да обичам
себе си
като весело,
искрено малко момче!
Къде ли е опашката
дяволски скрита?!
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Все права защищены