20 окт. 2017 г., 08:30

Къде не е любовта 

  Поэзия » Любовная, Свободный стих
866 4 6

Не мога да ти кажа къде е любовта,

но ще ти кажа къде я няма:
В ухаещото, димящо кафе,

направено от любимия,

което стои на тъмно в кухнята,

докато си купуваш ново на будката,

само защото не е имало достатъчно захар. 
В мивката, пълна винаги

с две чаши, защото никога не си споделяте една. 
В отговора "нищо" на всяко "какво има?"
В усилването на радиото,

защото ви е неудобна тишината. 
В страха да не останете сами. 
Където навика и задължениетo

са победили тръпката и страстта. 
Любовта я няма, където хората са

самотни, без да са сами.

© Жале Семпере Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??