Не мога да ти кажа къде е любовта,
но ще ти кажа къде я няма:
В ухаещото, димящо кафе,
направено от любимия,
което стои на тъмно в кухнята,
докато си купуваш ново на будката,
само защото не е имало достатъчно захар.
В мивката, пълна винаги
с две чаши, защото никога не си споделяте една.
В отговора "нищо" на всяко "какво има?"
В усилването на радиото,
защото ви е неудобна тишината.
В страха да не останете сами.
Където навика и задължениетo
са победили тръпката и страстта.
Любовта я няма, където хората са
самотни, без да са сами.
© Жале Семпере All rights reserved.