Между твоите руси коси
и водопади от облаци…
Между две езера и една шамандура,
аз откривам земи неоткрити от никого,
със нови слънца и със нова култура!
Тях ги няма на Географските карти, разбира се,
ала те са моят Географски атлас,
чрез който живее и диша Америка,
неоткрита от никого преди нас.
Такава, каквато едва ли сте виждали,
дори и на кино сред живи Звезди.
Готова до гроб да обича и мрази.
Да се сражава… И победи!
Тиха и скромна – като въздишка,
ала горда и дива – като сърна,
в чиито бездънни очи на кошута,
Небето се пръска от светлина!
Ето защо – като кажа – Америка,
аз виждам пред себе си две езера,
в които се къпят високите Облаци.
И става на църква самата Зора!
© Георги Ревов Все права защищены