Jun 14, 2024, 4:38 PM

Къде се намира Америка 

  Poetry » Love
184 1 1

                     Между твоите руси коси
                     и водопади от облаци…
                     Между две езера и една шамандура,
                     аз откривам земи неоткрити от никого,
                     със нови слънца и със нова култура!
                     Тях ги няма на Географските карти, разбира се,
                     ала те са моят Географски атлас,
                     чрез който живее и диша Америка,
                     неоткрита от никого преди нас.
                     Такава, каквато едва ли сте виждали,
                     дори и на кино сред живи Звезди.
                     Готова до гроб да обича и мрази.
                     Да се сражава… И победи!
                     Тиха и скромна – като въздишка,
                     ала горда и дива – като сърна,
                     в чиито бездънни очи на кошута,
                     Небето се пръска от светлина!
                     Ето защо – като кажа – Америка,
                     аз виждам пред себе си две езера,
                     в които се къпят високите Облаци.
                     И става на църква самата Зора!

© Георги Ревов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??