22 февр. 2016 г., 17:20  

Къде си сега? 

  Поэзия » Любовная
485 0 0

В тиха вечер - в една бяла зима,

се срещнаха наште очи.

Тогава разбрах че те има -

момиче от мойте мечти!

***

Умело танцувайки, падайки леко, 

косите ти галеше сребърен сняг -

потърсил по пътя си нещо прекрасно -

и той като мене - намерил бе теб!

***

И зимата - сякаш - се влюби във тебе!

Със  малка снежинка целуна те тя!

Стопи я дъхът от чаровна усмивка -

подарена усмивка на мен - във нощта!

***

Несваляйки поглед, пристъпи към мене.

Тишината разкъсаха стъпки в снега.

Прошепна ми тихичко своето име -

с гласчето на ангел и ... пак се засмя!

***

И беше красива! И беше тъй близо!

Можех дори да те пипна с ръка!!!

И бях очарован! И бях омагьосан!

Че и аз се усмихвам  внезапно разбрах!!!

***

И друга снежинка - пак тъй игриво -

на устните твои да кацне посмя!

Не чаках дъхът ти и нея да стопли ; 

в целувката наша  изгуби се тя!!!

***

И после ... събудих се! Всичко изчезна!

Нежните устни,  очите, смеха ...

Само в съня си ли тебе ще срещам?!

Кога ще те видя? Къде си сега???!!!

© Костадин Огнянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??