5 июл. 2024 г., 11:50

Кълне се, че съм първата (поредна) 

  Поэзия » Пейзажная
147 2 2

От тъжното ми вчера юли бързо
изряза ми сърце. Така завчас.
С парченце от небето синьо върза
два мака, слънчоглед и житен клас.

 

Кълне се, че съм първата (поредна),
на себе си дори позавидях,
в очите дъгоцветни щом погледна,
и в моите надниква плахо смях.

 

Ще ми дари рапаните, морето,
от пясък замък. Даже не един,
ще ме обича вечно (общо взето),
луната ще свали и на делфин

 

ще ме качи. За мене ще са даже
звездите (ала денем, щом заспят).
И на каданс забавен ще покаже,
целунати цветята как цъфтят.

 

Дали му вярвам? Много е красива
лъжата му. А август нейде там,
с гласа на вятър тихо се присмива:
Горкият юли, ще остане сам... 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, Стойчо!
  • Клетвата ръжда не хваща.Любовта е склонна и добра!
    Дон Жуан постила плаща за поредната любовна игра!😍
    Поздравления,Надежда,щом иронично ме поглеждаш!😜
Предложения
: ??:??