25 сент. 2015 г., 07:42

Към другата 

  Поэзия » Любовная
1380 0 5
Ти, която вземаш любовта ми,
обичай го, пази го от злини.
А аз ще го запазя във съня си,
той вечно ще е в моите мечти.
 
Мъжа, когото исках до полуда,
сега при тебе пристан преоткри.
Обичам го, макар да е при друга.
Ти неговата "миличка" стани!
 
Обгрижвай го, пази от ветровете,
които ще го срещнат по света.
А аз... ще моля нощем боговете,
по пътя да го водят за ръка.
 
Ти, която вземаш любовта ми,
пред мен си отговорна до смъртта.
Сърцето му пулсира във кръвта ми,
раниш ли го... със него ще умра!

© Татяна Денева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??