Паметници… се надигат!
Нещо май ги заболя.
Май че трудничко го вдигат,
или пак ги засърбя
за - червените ботуши
на съветския режим!
Но защо не вдигат крушите
и не чезнат яко дим
към сибирските полета
и уюта на ГУЛАГ.
Да надигат - там гласчета
срещу руския бардак.
Юри
Йовев
Декември
2023 г.
© Yuri Yovev Все права защищены